Nu mai este o noutate ca masina a devenit un bun indispensabil in viata majoritatii: o folosesti la cumparaturi, pentru a te deplasa prin oras, pentru calatorii cu cei dragi si este indeosebi de utila daca ai o urgenta si trebuie sa ajungi intr-un anumit punct cat mai repede.

Cand alegi sa achizitionezi o masina, iti doresti sa te poti baza pe ea si sa aiba o durata de viata cat mai lunga. Cum faci asta? Te asiguri ca ii faci o revizie completa, respectand perioada de timp recomandata de producator.

In acest articol vei afla ce este o revizie masina, cand trebuie sa o faci si in ce consta acest proces:

Ce inseamna revizie masina

Asa cum tu mergi la controale periodice ca sa te asiguri ca ai o stare de sanatate buna, la fel trebuie verificata si masina ca sa nu existe afectiuni ascunse. Este mult mai usor sa previi decat sa tratezi o problema.

Masina este alcatuita din componente mecanice si electronice, din care unele sunt consumabile si altele care trebuie ingrijite constant. Astfel, revizie masina inseamna practic o verificare periodica a autoturismului si rezolvarea problemelor identificate in urma acesteia.

Procedeele tehnice care sunt efectuate in timpul unei revizii difera de la masina la masina, deci este important sa alegi un service auto de incredere, care are experienta cu marca si modelul de autoturism pe care il detii.

Cand trebuie facuta revizia la masina

Perioada de timp la care trebuie facuta revizie masina depinde de recomandarile producatorilor. In functie de componentele din interiorul masinii, producatorul iti va sugera un numar de kilometri sau de luni dupa care trebuie sa te prezinti la un service Bucuresti, Chiajna sau Ploiesti.

Daca ai achizitionat un autoturism nou, este obligatoriu sa respecti termenele de la producator. In caz contrar, vei pierde garantia.

In general, o revizie auto service se face o data la 15.000 km sau la 10.000 km – ori cel mult un an - daca o folosesti intens, pe drumuri cu probleme.

In ce consta revizia masinii

Ti s-a intamplat vreodata sa te afli intr-o masina cu aerul conditionat pornit si sa simti un miros neplacut sau sa ai o senzatie de disconfort? Cel mai probabil acea masina nu a primit revizia necesara unde i-ar fi fost schimbate filtrele de polen si aer conditionat.

Astfel, o revizie masina periodica este necesara si pentru ca tu sa te bucuri de confort in interiorul vehiculului tau. Iata care sunt principalele procedee care vor fi efectuate in timpul unei revizii la un service auto Ploiesti, Bucuresti sau Chiajna:
Schimbarea filtrelor: o masina functioneaza eficient atunci cand corpurile straine sunt tinute la distanta cu ajutorul filtrelor; dar acestea au o anumita durata de viata si trebuie inlocuite pentru ca motorul sa nu aiba probleme; trebuie schimbate filtrele de ulei, aer si polen;
Completarea si schimbarea fluidelor: exista mai multe fluide care ajuta la buna functionare a automobilului si care au nevoie sa fie completate sau schimbate; uleiul de motor trebuie schimbat la aproximativ 10.000 de km pentru ca isi pierde din proprietati iar lichidul servo directiei la aproximativ 50.000 km; antigelul si lichidul de frana trebuie completate pana la nivelul recomandat de producatori;
Verificarea sistemului de climatizare: o data pe an trebuie facuta o igienizare a acestui sistem la un service auto Chiajna, Ploiesti sau Bucuresti pentru a preveni aparitia bacteriilor care produc un miros neplacut si iti pot pune sanatatea in pericol;
Verificarea placutelor de frana: placutele de frana sunt piese consumabile deci trebuie inlocuite atunci cand nu isi mai fac treaba de a te tine in siguranta; nu exista un numar de km la care trebuie schimbate, depinde de modul in care conduci;
Verificarea sistemului de iluminare: unele faruri devin mate in timp si pun in pericol siguranta ta si a celor din jur; atunci cand se face revizie la masina este important sa fie polisate pentru a permite trecerea luminii;
Verificarea sistemului de directie: trebuie facuta geometria rotilor si controlata integritatea pieselor pentru a preveni un accident.

Pe langa aceste procedee, mai exista si verificarea la exterior a masinii astfel incat sa fie identificata orice zgarietura a vopselei. Daca ciobirea nu este reparata in timp util, exista sanse sa apara rugina.

O revizie auto facuta periodic este importanta pentru buna functionare a masinii, mai ales daca vrei sa te bucuri de ea cat mai mult timp. Alege un service auto autorizat pe modelul tau de vehicul ca sa ai parte de cele mai bune rezultate.