Ce înseamnă TCe 100 la Renault

Dezvoltat în cadrul Alianței Renault Nissan Mitsubishi, motorul în 3 cilindri TCe 100 are la bază motorul IG-T 100 de la Nissan. Noul motor pe benzină de 100 CP a echipat mai întâi generația V Renault Clio, pe care o poți testa în showroom-urile Serus Renault, și este fabricat în România, la Pitești, regăsindu-se ulterior pe alte modele Renault, dar și pe modelele Dacia.

Conform producătorului, specificația TCe înseamnă Turbo Control Efficiency (controlul eficient al turbinei) și este denumirea comercială folosită pentru modelele Renault și Dacia care sunt echipate cu motoare cu ardere interna pe benzină și care beneficiază și de o turbină.

banner cta

Numărul care urmează acestui nume (în acest caz TCe 100) identifică puterea dezvoltată. Prin urmare, un model Renault echipat cu motorizarea TCe 100 beneficiază de un motor cu ardere internă cu Turbo și 100 de cai putere.

De obicei, motoarele TCe sunt mai puternice decat motoarele SCe, care nu au turbină.

Diferențe între motoarele TCe și cele SCe

Alegerea unei motorizări SCe sau TCe depinde de nevoile tale zilnice. Motorizările SCe sunt mai potrivite pentru exploatarea preponderent în mediul urban. De asemenea, prețul de achiziție al modelelor echipate cu motorizări SCe este mai mic.

Daca îți dorești un model cu o motorizare mai puternică, pe care să-l folosești mai mult și în mediul extraurban sau dacă vrei accelerari mai rapide, atunci o motorizare TCe poate fi mai potrivită.

Motorizările TCe 100 de pe Clio sunt disponibile cu o cutie manuală cu 5 trepte, precum și cu o cutie automată X-TRONIC cu variație continuă, preluată de la Nissan. Pe modelul Clio TCe 100 X-TRONIC a fost adaptată pentru condus în mediul urban, oferind o flexibilitate sporită și un consum redus de carburant.

Versatilul motor de 100 CP există și în varianta TCe 100 GPL (TCe 100 ECO-G) din fabrică, fiind adaptat pentru a funcționa și cu benzină și cu gaz petrolier lichefiat. Nivelul de emisii este cu 10% mai mic în această configurație, iar consumul total de combustibil se reduce cu 30% pe km, comparativ cu varianta exclusiv pe benzină. Despre această variantă TCe 100 GPL, păreri din rândul șoferilor care au condus un Renault Clio în această echipare spun că este o variantă foarte economică pentru drumuri preponderent în oraș și oferă o autonomie sporită, datorită celor două rezervoare.

Modelele Renault 1.0 TCe 100, motor pe benzină sau benzină+GPL, sunt disponibile în oferta Serus Renault, în toată reșeaua de reprezentanțe și te așteaptă pentru un test drive.