Traim intr-o tara cu multe variatii de temperatura si de vreme pe parcursul unui an si este indicat sa avem masina pregatita din timp pentru a face fata provocarilor de natura atmosferica intalnite pe sosea.
Pregatirea pentru iarna este un capitol important, care trebuie tratat cu seriozitate si care necesita nu doar interventii facute de sofer, ci si o programare la un service auto, pentru operatiuni mai complexe.

Scopul acestor operatiuni este pregatirea unei masini care sa faca fata deplasarilor pe drumuri acoperite de gheata, polei sau zapada, la temperaturi sub zero grade, pe ninsoare, lapovita sau viscol, in conditii de vizibilitate redusa.

Service Renault cu standarde asigurate de profesionistii Serus

Experienta acumulata de Serus in cei peste 30 de ani de activitate pe piata din Romania asigura servicii profesionale de diagnosticare, intretinere si reparatie pentru intreaga gama de modele Renault. Daca esti posesorul unei masini a producatorului francez, cel mai potrivit loc pentru a-ti evalua si pregati autovehiculul pentru iarna este un service autorizat Serus Renault, din Bucuresti sau Ploiesti.

Combinatia dintre echipamentele moderne de diagnosticare, sistemul de logistica bine pus la punct si o echipa de specialisti instruiti la standardele Renault asigura un nivel foarte ridicat al activitatilor de service. In orice service Serus Renault se folosesc piese si accesorii originale, certificate pentru autovehiculele producatorului francez. Acest lucru garanteaza cel mai bun raport calitate-pret si o fiabilitate ridicata.
Operatiunile de mecanica si electrica auto reprezinta cele mai importante arii de competenta asigurate in service-ul auto Serus Renault din Bucuresti, in timp ce serviciile de caroserie si vopsitorie se asigura in locatiile Serus PRO+ din Chiajna si Serus Ploiesti.

O oprire la un service Renault inainte de debutul in forta la iernii te poate scuti de multe probleme, avarii sau chiar accidente, iar drumurile cu masina in acest sezon vor fi mult mai sigure.

Ce operatiuni de pregatire pentru iarna pot fi realizate intr-un service Renault

Iata care sunt sfaturile esentiale pe care specialistii auto le recomanda cu privire la operatiunile pe care trebuie sa le faci pentru a pregati asa cum trebuie masina pentru iarna:

Echiparea cu anvelopele potrivite - Pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei, masina trebuie sa fie echipata cu anvelope de iarna. Nu este doar unul dintre cele mai frecvente si importante sfaturi ale specialistilor auto, ci o obligatie legala pentru soferii care circula in Romania. Cauciucurile inscriptionate cu literele M+S (mud and snow) si/sau simbolul fulgului de zapada, fie ca sunt speciale pentru iarna sau all season, respecta cerintele legale. Caracteristicile acestui tip de anvelopa permit o aderenta sporita pe drumurile pe care se circula in conditii de iarna. O programare la un service Serus Renault din Bucuresti sau din Ploiesti te va ajuta sa echipezi masina cu anvelope potrivite pentru iarna. De asemenea, poti profita de serviciul de hotel de anvelope oferit de Serus, pentru a depozita in siguranta setul de cauciucuri de vara.
Verificarea sistemului de franare - Eficienta franelor este importanta tot timpul, dar mai ales iarna. Un asfalt alunecos, acoperit de zapada, gheata sau polei, creste distanta in care masina reuseste sa se opreasca la detectarea unui obstacol. Eficienta cauciucurilor trebuie dublata de cea a franelor, iar o verificare a sistemului de franare de catre un specialist poate determina daca sunt elemente care trebuie inlocuite. Poate fi necesara o schimbare aplacutelor sau a discurilor de frana, daca sunt prea uzate, ori lichidul de frana trebuie inlocuit.
Starea sistemului de climatizare - Este importat sa ai comfortul necesar in interiorul masinii intr-o deplasare pe timpul iernii. Parametrii sistemului de climatizare pot fi analizati cu aparatura specifica intr-un service Renault, astfel incat incalzirea si functia de dezaburire sa functioneze perfect.
Testarea eficientei bateriei - Temperaturile scazute scad eficienta bateriei auto, asa ca este important ca aceasta sa fie testata la inceputul anotimpului rece. Un specialist Serus poate face verificarile necesare si iti poate spune daca este nevoie sau nu sa echipezi masina cu o baterie noua.
Nivelul si starea lichidelor esentiale - Intr-un service specializat se poate diagnostica foarte eficient starea uleiului, antigelului si a lichidului de parbriz, astfel incat acestea sa fie in parametri necesari pentru a proteja motorul pe timpul iernii si a asigura o vizibilitate optima la orice temperatura.

Alte sfaturi utile pe perioada iernii

Frana de mana - pentru ca pot ingheta in noptile geroase, cablul de frana, sabotii sau placutele de frana cauzeaza uneori blocarea masinii pentru o perioada. De aceea, este recomandat ca iarna sa lasi masina intr-o viteza inferioara sau in Parking, fara sa tragi frana de mana.

Rezervor - Diferenta de temperatura dintre interiorul rezervorului de combustibil si exterior poate duce la aparitia fenomenului de condes. Umezeala din rezervor se transforma in apa si afecteaza metalul. Pe perioada iernii rezervorul trebuie sa fie cat mai plin, astfel incat cantitatea de aer sa fie cat mai mica.
Incuietori - In cazul unui fenomen precum ploia inghetata sau pur si simplu din cauza temperaturilor foarte scazute, incuietorile portierelor sau ale portbagajului pot sa inghete si sa nu mai functioneze. Ai grija sa fii echipat cu solutii speciale anti-inghet acasa, sau la birou, pentru a rezolva rapid astfel de situatii.
Parbriz - Daca folosesti zilnic masina sau te grabesti sa pleci la drum, este important sa dezgheti sau sa dezaburesti rapid parbrizul. O protectie de parbriz sau un spray pentru dezghetare sau dezaburire sunt accesorii cu care este bine sa iti dotezi masina pe perioada iernii.
Provizii - Episoadele de vreme extrema, cu viscole si ninsori puternice, te pot surprinde pe drum. Daca ramai inzapezit, poti sa fi nevoit sa petreci ore sau chiar zile pana sa fi salvat, iar in acest caz este crucial sa ai in portbagaj un pachet de supravietuire, in care sa ai apa, mancare si folii se supravietuire izoterme. Desigur, in portbagaj trebuie sa ai o lopata pentru zapada, lanturi antiderapante pentru roti, cabluri de alimentare pentru baterie si o racleta pentru geamuri.


Tine cont de aceste sfaturi, programeaza-te la un service Serus Renault din Bucuresti sau Ploiesti pentru a-ti pregati masina de iarna si bucura-te de drumuri sigure tot sezonul rece!