Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pregătește lansarea Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus pentru anul 2021, destinate înnoirii parcului auto din România.
Sesiunile de înscrieri, destinate atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, vor permite achiziționarea pe parcursul acestui an a autoturismelor echipate cu tehnologii eficiente de reducere a emisiilor poluante, precum și a autoturismelor hibride și electrice.

banner cta

În cazul programului Rabla Plus, din 2017 până în prezent, valoarea tichetului de subvenție mașini electrice a fost de 45.000 de lei (aproximativ 10.000 Euro), așteptările fiind ca nivelul ecobonusului să fie păstrat și în acest an. În cazul mașinilor echipate cu tehnologii hibride plug-in, care generează o cantitate de CO2 mai mică de 50g/km, valoarea acestor ecotichete hibrid se poate menține la 20.000 de lei (circa 4.500 de euro). Cei care doresc achiziția de motociclete cu zero noxe prin Rabla electric primesc, începând de anul trecut un ecobonus de 3.500 de lei (aproximativ 700 de euro).

Fiecare dintre ecobonusurile acestui program Rabla Plus poate fi cumulat cu programul Rabla Clasic. Prin adăugarea sumei de 6.500 lei, acordată prin acest voucher, mașina electrică poate beneficia de o reducere totală de 51.500 lei (11.300 euro). AFM asigură o reducere cumulată de 5.800 de euro pentru modelele hibrid plug-in și 1.400 de euro pentru motocicletele full electric. Toate sumele acordate prin orice tip de voucher mașină electrică trebuie să acopere cel mult 50% din prețul autovehiculului.
 
Anul trecut, prin acest tip de program de subvenție stat mașini electrice s-au alocat 140 de milioane de lei, echivalentul a 3.111 mașini 100% electrice sau 6.414 mașini hibride plug-in.


Dacă ești interesat să achiziționezi o mașină nouă prin programul Rabla Plus, trebuie să urmezi următorii pași: vizitezi un dealer autorizat, îți alegi mașina electrică dorită, te înscrii în program, plătești factura emisă de dealer (în cel mult 120 de zile), din care se scad ecobonusurile și prima de casare (dacă este cazul).


Înscrie-te și află primul ofertele Serus Renault pentru programul Rabla 2021

Serus Renault te invită să te înscrii și să fi primul care descoperă ofertele speciale din cadrul programului Rabla Plus, dar și a celui de achiziție a modelelor cu motor pe combustie sau hibrid fără plug-in. Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular online și, în momentul lansării oficiale a programelor pentru 2021, vei fi contactat de un consultant Serus, care îți va prezenta ofertele.
În oferta Serus Renault de modele eligibile pentru noul program Rabla mașini electrice poți opta pentru noul Renault Captur E-TECH cu tehnologie plug-in hibrid, noul Renault ZOE, automobilul urban TWIZY sau modelul Kangoo Z.E., perfect pentru afacerea ta.