Daca la inceput masinile aveau nevoie doar de un motor si patru roti pentru a functiona, acum fiecare masina din gama Renault impresioneaza prin tehnologia de ultima ora cu care este dotata, pentru a face viata mai buna soferilor.

Renault produce constant automobile care primesc 5 stele la testul de siguranta Euro NCAP datorita sistemelor de siguranta cu care sunt dotate. Cand alegi sa achizitionezi o masina Renault, te bucuri de o varietate de beneficii oferite de tehnologie.

In acest articol vei afla mai multe detalii despre sistemele de siguranta din Gama Renault care te vor ajuta sa alegi cel mai bun model de masina pentru nevoile tale:

Cuprins:

  • Renault Easy Life
  • Renault Easy Drive

 

Renault Easy Life

 

Sub denumirea de Renault Easy Life, producatorul Renault inglobeaza toata gama de tehnologii de siguranta disponibile pentru modelele existente. Fiecare inovatie in parte te ajuta sa navighezi traficul fara probleme si iti poate chiar salva viata intr-un moment critic.

Sistem de franare de urgenta

Modelele Renault sunt capabile sa franeze de urgenta (dupa o avertizare in prealabil) atat in oras, cat si pe autostrada, daca autovehiculul detecteaza o posibila coliziune. Sistemul este capabil sa identifice chiar si pietoni sau biciclisti care nu se deplaseaza cu o viteza mare.

Sistem avertizare unghi mort

Orice masina are un asa numit unghi mort, un loc pe care soferul nu il poate vedea in nicio oglinda. Pentru a rezolva aceasta problema, Renault a implementat acest sistem care se activeaza imediat ce atingi viteza de 10 km/h si te avertizeaza luminos daca detecteaza un obiect, om sau masina in unghiul mort.

Avertizare privind distanta de siguranta

Cel mai sigur mod de a conduce este cel preventiv, in care pastrezi o distanta considerabila fata de masina din fata, astfel incat in cazul unei frane bruste, tu si ceilalti pasageri sa ramaneti in siguranta. Masinile Renault au un senzor in partea din fata care identifica distanta fata de vehiculul din fata si te avertizeaza vizual si auditiv daca distanta este prea mica.

Atentionare la depasirea vitezei si sistem de recunoastere a semnelor de circulatie

Acest sistem este echipat cu o camera capabila sa colecteze, analizeze si sa compare informatiile de la semnele de circulatie cu cele provenite de la aplicatia de navigatie. Mai apoi, sistemul te va atentiona cand depasesti limita legala pentru a te ajuta sa conduci prudent.

Sistem de avertizare in caz de somnolenta

Oboseala la volan este o problema foarte serioasa si reprezinta un adevarat pericol. Exista multiple situatii in care s-au produs accidente, deoarece soferii nu si-au dat seama cat sunt de obositi si au adormit la volan. Acest sistem analizeaza cat de alert esti dupa modul in care misti volanul si te avertizeaza vizual si auditiv ca ar trebui sa te opresti, sa faci o pauza si sa dormi.

Avertizare privind parasirea benzii de circulatie

Din cauza neatentiei sau a somnolentei poti parasi neregulamentar banda de circulatie si sa provoci, fara sa vrei, un accident. Pentru a evita astfel de situatii neplacute, sistemul te avertizeaza vizual si prin vibratia volanului daca depasesti o banda continua sau intrerupta, atunci cand mergi cu mai mult de 70 km/h.

Sistem de asistenta pentru mentinerea directiei

Acest sistem te ajuta sa iti pastrezi banda de circulatie in orice moment, cand conduci intre vitezele 70 si 160 km/h. Practic, daca sistemul detecteaza ca masina a depasit o linie continua sau intrerupta fara sa folosesti semnalizarea, o forta va fi aplicata asupra volanului pentru a corecta directia de mers.

 

Renault Easy Drive

 

Cu ajutorul tehnologiei de ultima ora de la Renault, condusul este mai usor si mai intuitiv. Uita de blocajele din trafic si bucura-te de asistenta oferita de masina.

Asistenta pe autostrada si in blocaje de trafic

Condusul in trafic poate fi foarte stresant deoarece trebuie sa pornesti si sa opresti masina constant si inaintezi foarte putin. Asistenta la blocaje in trafic te ajuta sa iti mentii masina pe mijlocul benzii de circulatie si pastreaza viteza in linie cu cele din jur, pana la oprire.

Cruise Control adaptativ

Sistemele Easy Drive transforma condusul intr-o placere! Cruise control adaptativ controleaza distanta masinii fata de cea din fata si este o sistem foarte util atunci cand mergi la drum lung. Poti seta o distanta minima pe care automobilul sa o pastreze, sa franeze atunci cand se apropie prea mult de masina din fata si sa accelereze daca drumul este liber.

Easy Park Assist – Parcare fara maini

Parcarea paralela este una din cele mai complicate manevre, pe care din pacate multi soferi nu o stapanesc. Cu ajutorul sistemului Easy Park Assist, vei putea parca fara probleme oriunde. Sistemul are senzori in fata, in spate si pe laterale si poate masura spatiul disponibil pentru a manevra masina. Tot ce trebuie sa faci este sa controlezi acceleratia, frana si vitezele.

Camera retrovizoare

Chiar si cu ajutorul oglinzilor, nu ai cum sa vezi perfect in spatele masinii. Astfel, camera retrovizoare care porneste imediat ce bagi masina in marsalier, iti ofera o imagine clara si linii de asistenta pentru a te ajuta sa eviti obstacole si sa parchezi usor.

Pilot automat si Limitator de viteza

Pentru a respecta mereu legile si viteza legala de circulatie, acest sistem iti permite sa selectezi o viteza maxima, folosind comenzile de pe volan, pe care masina o va respecta pana la urmatoarele indicatii.

Comutare automata intre faza lunga si faza scurta

Atunci cand conduci noaptea, in special la drum lung, trebuie sa fii mereu atent sa schimbi farurile intre faza lunga si faza scurta pentru a te bucura de vizibilitate maxima fara sa deranjezi ceilalti soferi. Totul este mai simplu cu ajutorul acestui sistem care utilizeaza o camera pozitionata parbrizului pentru a analiza sursele de lumina si apoi comuta automat intre cele doua faze pentru a oferi cele mai bune conditii.

Camera 360o

Modelele Renault sunt echipate cu o camera performanta 360o care iti ofera o imagine de ansamblu, astfel incat sa poti naviga traficul fara probleme si sa identifici orice obstacol. Mai mult, cu vizibilitatea oferita de camera, poti parca in orice conditii.

 

Sistemele de siguranta din gama Renault Romania te ajuta sa conduci confortabil in orice situatie. Tehnologia inovatoare cu care sunt dotate cele mai noi modele Renault ajuta soferii sa se bucure din plin de experienta de condus, totul in deplina siguranta.