Renault Zoe în topul celor mai vândute mașini electrice

Trendul mașinilor electrice este ireversibil și fiecare an confirmă că preferințele șoferilor pentru această categorie de autoturisme la nivel global depășesc orice previziune. La nivel european, vânzările de autoturisme electrice au trecut în 2020 de 1.5 milioane de unități.
Lansările de modele noi 100% electrice sau hibride acoperă toate clasele și tehnologiile recente reușesc să crească autonomia bateriilor, pentru a răspunde tot mai mult așteptărilor clienților.

Renault continuă să domine la nivel de top mașini electrice, așa cum a făcut-o în ultimii ani, datorită unor modele cu mare priză la nivelul șoferilor din Europa.
La capitolul noutăți mașini electrice, cifrele contabilizate la finalul anului trecut confirmă că Renault ZOE este cea mai vândută mașină electrică în Europa, dar și în România.

Dacă în 2019 s-a clasat pe locul secund, după Tesla Model 3, anul trecut a reușit să urce pe prima poziție, cu aproape 100000 de unități, o creștere de aproape 120%.
În top mașini electrice România, datele de anul trecut arată că Renault este lider, în special datorită modelelor ZOE și Kangoo Z.E. Statisticile după primele 9 luni din 2020 arătau că se înmatriculaseră 343 de unități Renault electric.

Programul Rabla Plus a contribuit decisiv la cifrele acestea, datorită primei de 45000 de lei acordate de stat pentru modelele 100% electrice și de 20.000 de lei pentru cele echipate cu tehnologii hibride plug-in.
Este de așteptat ca și în acest an stimulentele acordate prin programele Rabla să contribuie la vânzările de mașini electrice.

Succesul noului ZOE

Lansată la început de 2020, noua generație ZOE a adus îmbunătățiri substanțiale la toate capitolele, consolidănd succesul modelului pe piețele europene și cucerind noi segmente de piață datorită inovațiilor pe care le înglobează. În categoria mașini full electrice, ZOE a fost anul trecut lider în topul preferințelor pe piețele din Franța, Germania, Italia, Spania, Portugalia și, evident, România.

Din punct de vedere tehnic, noua compactă Renault asigură o autonomie mai mare, cu o baterie de 52 kWh, care oferă până la 395 kilometri WLTP, cu 20% mai mare față de versiunea anterioară, și vine cu posibilitatea de încărcare la o conexiune de tip DC (curent continuu). Clienții din România pot opta pentru două motorizări (R110 și R135), precum și de 3 niveluri de echipare: LIFE, ZEN și INTENS.