Renault ZOE este deja o prezenta obisnuita pe strazile din Romania, fiind una dintre cele mai convingatoare pledoarii pe roti pentru utilizarea masinilor electrice. Cifrele demonstreaza asta, ZOE fiind in primele locuri la nivel de modele vandute, la nivelul Europei, dar si in Romania. Tehnologiile de ultima ora care stau la baza sistemului de propulsie, performatele in exploatare si design-ul atractiv sunt puncte forte in pozitionarea buna a lui Renault ZOE in preferintele cumparatorilor.

Performantele tehnice ale Renault ZOE

Capacitatea bateriei folosite de noul ZOE a ajuns la 52 de kWh, totul intr-o structura compacta, gandita de cei de la Renault in colaborare cu LG. Puterea se transmite mai eficient la nivelul rotilor, cu ajutorul noului motor electric R135. Acesta are un cuplu maxim de 245 Nm si permite o viteza maxima de 140 km/h. Este disponibila si variata echipata cu motorul de 110 CP, R110, prezenta si pe generatia anterioara a modelului ZOE.

Autonomia in ciclul WLTP este de aproape 400 de km (395 km) pentru ambele variante de motorizare, ceea ce face si mai atractiva aceasta masina pentru drumuri in afara orasului. La nivelul incarcarii, exista acum un port CCS fast charge, care permite incarcarea cu 50 KW.

Renault ZOE, interior revolutionat

Design-ul interiorului  noului ZOE este total schimbat fata de generatia anterioara. Totul este asezat ergonomic, materialele folosite sunt de buna calitate, realizate 100% din materiale reciclate, iar izolarea fonica eficienta face orice calatorie mai placuta. Sistemul multimedia performat este asemanator cu cel pe care il gasim pe Clio sau Captur, oferind conectivitate maxima si incarcare wireless pentru telefon. Spatiul interior este generos pentru o masina de oras, oferind confort pentru 4 pasageri.  ZOE reuseste sa pastreze un portbagaj incapator cu un volum de 338 de litri.

La exterior, farurile redesenate ale noului Renault ZOE sunt echipate acum acum tehnolgie LED, iar spoilerul fata are un nou design. Stopurile au pastrat forma de romb a primei generatii, dar sunt luminate cu LED-uri.

Centrul de greutate jos, asigurat de bateriile din podea, asigura o mai mare stabilitate, trecerea peste diverse tipuri de denivelari facandu-se fara zgomote sau vibratii neplacute.

Echiparile disponibile in Romania sunt Life, ZEn si Intens.In ceea ce priveste marjele de pret, Renault ZOE pleaca de la 30.320 euro si ajunge la 33.620 euro. Exista si o oferta in programul Rabla PLus, pentru ZOE E-Tech electric Life 40, la 15.990 euro.

In concluzie, cand vine vorba de noul Renault ZOE, pareri pozitive vin din partea clientilor care au descoperit o masina electrica de oras, cu atitudine, design gandit pentru confort, tehnologii de ultima ora si autonomie sporita.

Vino si tu la Serus Reanult sa descoperi lucrurile care fac din Renault ZOE unul dintre cele mai populare modele electrice de oras.