Ajuns la a 5-a generatie, Renault Clio reuseste sa pastreze toate caracteristicile de succes rafinate in peste 30 de ani si, in acelasi timp, sa se reinventeze pentru a raspunde celor mai exigente asteptari ale clientilor acestui segment.

Realizat pe o noua platforma, modelul Clio lansat in 2019 a pastrat dimensiunile versiunii precedente (4,05m x 1,80m x 1,44m), dar a adus un design nou la exterior si la interior, inspirat din segmentele superioare. Virgulele LED prezente la nivelul farurilor sunt un element distinctiv dinamic al noilor modele Renault.

La interior, Renault Clio TCe 100 GPL ofera materiale de calitate, un plastic soft, finisaje superioare si un sistem multimedia pozitionat vertical de 9,3 inch, disponibil optional. Este cel mai mare ecran tactil din clasa sa, cu navigare conectata, cautare puncte de interes cu Google Places. Tehnologia Renault EASY LINK ofera o experienta mult mai relaxata la volan.

Portbagajul ofera un spatiu de incarcare de 317 litri, cu fund dublu, care asigura o suprafata plana la rabatarea spatarului banchetei. Luneta joasa asigura o vizibilitate foarte buna pentru acest segment.

Motorizarea noua in 3 cilindri, in combinatia cu GPL, reprezinta compromisul ideal intre performanta si consum. Spre deosebire de motorul Renault Clio Energy TCe 90, primul in 3 cilindri, varianta cu injectie directa  benzina + GPL de pe actuala generatie Clio are un consum mixt de doar 5.2 litri/100 km. Viteza maxima este de 187 km/h, cu 11.8 s in sprintul de la 0 la 100 km/h.

La motorizarea TCe 100 GPL de pe noul Clio sunt disponibile o cutie manuala cu 5 trepte, precum si o cutie automata X-TRONIC, cu variatie continua. Aceasta este adaptata pentru deplasarile in mediul urban, oferind un consum mic de carburant si o dinamica sporita.

Noul Renault Clio propune in prezent 7 versiuni de echipare, plecand de la varianta Life, apoi Zen, Intens si, pentru cei cu pretentii sportive, RS Line. Unul dintre atuurile modelului Clio 5 este ca noua platforma pe care este construit permite si o versiune hibrida, astfel ca Renault Clio poate fi comandat si in versiunea RS Line E-TECH 140. Aceasta optiune este valabila si pentru versiunile Zen si Intens.

Dincolo de orice insiruire a cifrelor si a dotarilor, este important sa testezi personal fiecare model dorit, pentru a vedea care ti se potriveste mai bine. Te asteptam in showroom-urile Serus Renault, pentru a descoperi toate variantele modelului Renault Clio!