Exista numeroase motive pentru care ai nevoie de o masina: vrei sa te poti deplasa oricand oriunde, sa mergi in calatorii, sa poti transporta incarcaturi, ai o familie mai mare etc. Dar ce tip de masina sa alegi?

Exista numerosi factori de care trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi o masina noua, de la tipul de carburant, puterea motorului, caroserie pana la detalii precum culoarea sau materialul folosit la interior.

In acest articol vei afla care sunt avantajele unei masini renault hatchback:

Ce inseamna caroserie hatchback

Inainte de a afla care sunt avantajele unui renault hatchback, trebuie sa definim termenul de caroserie hatchback.

In termeni simpli, o masina hatchback are un portbagaj care se deschide in sus, peste linia acoperisului comparativ cu un portbagaj de sedan care se opreste la linia acoperisului. Mai mult, acest tip de autovehicul are bancheta din spate rabatabila pentru a permite incarcarea unor bagaje voluminoase.

Care sunt avantajele unei masini hatchback

Primele masini care au primit denumirea de hatchback au aparut in anii ’60 dar cu ajutorul evolutiei tehnologiei, masinile din prezent sunt mult mai confortabile, mai usor de utilizat, au multiple dotari si tehnologii de asistenta a soferului care transforma condusul intr-o placere.


Design compact

Masinile renault hatchback au un design compact care iti permite sa te strecori usor prin trafic si sa parchezi in locuri inguste in care alte autoturisme nu ar incapea. In ciuda dimensiunilor reduse, producatorii au pastrat un interior incapator si comod pentru toti pasagerii.


Masina ideala pentru incepatori


Una din cele mai mari provocari pentru un sofer incepator este sa se obisnuiasca cu dimensiunile masinii astfel incat sa nu se atinga de borduri si alte obstacole. Este mult mai usor sa conduci la inceput un hatchback cu dimensiuni reduse care este mai usor de manevrat decat un SUV.


Mai mult spatiu in portbagaj


Trasatura definitorie a unei masini hatchback este portbagajul foarte incapator. Astfel, acesta este autovehiculul ideal pentru calatorii lungi unde ai nevoie de mult spatiu pentru bagaje astfel incat pasagerii sa se simta confortabil si sa nu fie inghesuiti de bagaje.


Renault hatchback poate fi o masina cu dublu rol, atat masina de familie, cat si masina pentru transportat diverse incarcaturi. Deoarece bancheta din spate este complet rabatabila, poti transporta fara probleme obiecte voluminoase precum mobila sau cumparaturi numeroase.

O masina hatchback precum Renault Megane este un autoturism potrivit atat pentru familii cat si pentru cei care isi doresc o masina cu un design compact, dar un interior incapator. Portbagajul voluminos este probabil cea mai atractiva caracteristica deoarece permite utilizatorului sa transporte incarcaturi de dimensiuni mari fara probleme.