Procesul de alegere si cumparare a unei masini noi poate fi unul de durata si plin de necunoscute pentru multe persoane. Lipsa de cunostinte tehnice, oferta foarte diversificata si birocratia inca existenta la procedurile de achizitie si inregistrare de autoturisme noi pot fi factori care sa streseze cumparatorii sau sa-i determine sa faca alegeri gresite.

Tocmai de aceea, consultanta de specialitate poate fi solutia la care se poate apela in cazul achizitiei de autoturisme noi.

Rolul consultantilor de vanzare ai reprezentantelor auto

Datele din piata arata ca o persoana are nevoie. in medie, de peste 60 de zile pentru a cumpara o masina noua. Pe langa deciziile pe care trebuie sa le iei inainte de achizitionare, urmeaza si semnarea actelor, inregistrarea masinii si eliberarea numerelor de inmatriculare. Toate aceste operatiuni dureaza si solicita la maximum rabdarea cumparatorilor.

Atunci cand te decizi sa consulti ofertele de autoturisme de vanzare pentru a-ti cumpara o masinaa noua, primul pas este sa consulti site-urile reprezentantelor auto. Acest prim contact iti permite sa afli gama de autoturisme aflate in oferta curenta si sa descoperi informatii de baza despre fiecare model.

Majoritatea site-urilor reprezentantelor auto au un configurator, care permite potentialului cumparator sa-si personalizeze modelele dorite in functie de preferinte. De la motorizare, la culoare, tip de tapiterie, model de jante si optionale la echiparile disponibile, te poti "juca" cu variantele disponibile si poti sa ajungi la o varianta de autoturism cat mai apropiata de ce-ti doresti. Configuratorul iti va da si o prima varianta de pret estimat pentru modelul dorit.

Insa pasul cel mai important in procesul de decizie este vizita intr-un showroom de reprezentanta si testarea masinii dorite. Lucrurile pot sa arate intr-un fel pe hartie sau in online, dar intalnirea live cu autoturismele expuse te va ajuta sa iei decizia finala.

In aceasta etapa, rolul consultantilor auto este decisiv. Acestia stiu toate datele despre modelele din reprezentanta si au abilitatea de a te ghida in fiecare etapa a procesului de achizitie.

Comunicarea cu consultantii auto poate incepe chiar inainte de vizita intr-un showroom, acestia oferind informatii despre modelele dorite si telefonic sau prin e-mail potentialilor clienti.

In showroom, consultantii auto iti vor prezenta toate detaliile despre modelele de care esti interesat. Date tehnice, detalii despre consum, comportament de drum, optionale disponibile, accesorii recomandate si orice alte informatii de care esti interesat isi vor primi raspunsul. Fiecare dintre consultantii auto participa la training-uri periodice pentru a fi cat mai bine pregatit si a fi la curent cu cele mai noi informatii despre gama de autoturisme din repezentanta.

In plus, te va informa despre stocurile existente pentru modelul dorit, perioadele de asteptare in cazul in care doresti o anumita configuratie a masinii, ofertele si promotiile active (programul RABLA, de exemplu), sau ofertele de finantare disponibile.

Consultanta pentru ce ai cu adevarat nevoie de la un autoturism nou

Pe masura ce afla mai multe despre preferintele clientului, nevoile pe care acesta le are de la autoturismul dorit, stilul de condus, bugetul disponibil, consultantul poate face recomandari de modele auto care s-ar potrivi mai bine cu profilul cumparatorului. Tocmai de aceea, este posibil ca tu sa ajungi intr-un showroom pentru a vedea si a testa un anumit model si sa cumperi o alta masina, care ti se potriveste mai bine.

Consultantul auto te va insoti in test drive si iti va oferi detalii importante pe traseu, care te vor ajuta sa-ti faci o parere relevanta despre masina testata.

Pretul de achizitie va fi unul personalizat pentru fiecare client, in urma informatiilor si datelor primite de consultantul auto, astfel incat clientul sa primeasca cea mai avantajoasa oferta. Consultantul auto se va ocupa de intocmirea contractului de vanzare-cumparare si iti va furniza toate documentele si informatiile necesare pentru a inmatricula cu succes masina achizitionata.

Fiecare etapa in care este implicat consultantul auto te va ajuta sa reduci timpul de alegere a unui model din oferta de masini de vanzare si te va duce catre o alegere cu care vei fi multumit.

Poti apela cu incredere la consultantii Serus Auto, daca doresti sa achizitionezi un autoturism nou Dacia, Renault sau Nissan.