Unul dintre cei mai mari producatori de automobile in Europa, dar si la nivel mondial, Renault, are o gama diversificata de modele, care sunt adaptate tuturor segmentelor de cerere.

O discutie despre cele mai apreciate modele Renault nu va avea niciodata un set de criterii unanim acceptate si obiective. Afinitatea pentru o masina sau alta, indiferent ca este Renault sau nu, este in primul rand emotie, combinata apoi cu factori de utilitate si oportunitate.

Inovatiile aduse constant de Renault la nivel de design si de tehnologii implementate la nivelul modelelor de serie se traduc in modele de succes, care castiga in fiecare an fani si utilizatori in viata de zi cu zi.

Gama de modele electrice Renault se extinde constant, dovedind ca planul strategic Renaulution, anuntat de grupul Renault in 2021 si derulat pe trei faze concrete pana in 2025, merge conform calendarului. Electrificarea modelelor din gama Renault vine nu doar cu tehnologii revolutionare, provenite din centrele de R&D se imbina cu un design atractiv, care atrage consumatorii tineri. Sinergia cu celelalte marci ale aliantei va eficientiza operatiunile si va permite o acoperire mai eficienta a tuturor claselor.

Pentru a alege totusi cele mai apreciate 5 modele Renault la acest moment, vom folosi un criteriu obiectiv, care reflecta si alegerile emotionale ale cumparatorilor. Preferintele acestora se vad in special in cifrele de vanzari ale fiecarui model al marcii pe parcursul anului trecut.

Renault Clio

Una dintre cele mai vandute masini la nivel european inca de la lansarea sa, Clio a ajuns la a V-a generatie si continua sa inoveze. Construita pe o platforma noua, actuala generatie este disponibila intr-o varianta hibrida  1.6 E-TECH si un motor pe benzina, 1.0 TCe, cu instalatie GPL din fabrica. Cu 196243 de unitati vandute in 2021, Renault Clio s-a plasat pe locul 4 in topul celor mai vandute modele in Europa. In Romania, Clio s-a clasat pe locul 6, cu 2945 de modele vandute si o cota de piata de 2.5%.

Renault Captur

Crossover-ul lansat in 2013 isi cucereste publicul cu design-ul atractiv. Grila frontala cu farurile LED in forma literei C este o semnatura a modelului. Interiorul este si el confortabil, oferind numeroase informatii si functii de asistenta la condus. Cu o gama variata de versiuni de echipare, optiuni de vopsire in doua nuante si motorizari versatile, precum versiunea E-TECH Plug-In sau motorizarea TCe 100 GPL, Renault Captur a inregistrat  vanzari de 158580 de unitati in 2021 la nivel european si 2017 bucati in Romania.

Renault Zoe

Zoe ramane in continuare cel mai performant in gama de modele electrice Renault, plasandu-se in 2021 pe locul secund in acest segment la nivel european. Autonomia de peste 400 de km, oferita de versiunea echipata cu bateria de 52 kWh, este unul dintre atuurile acestui model. La nivelul Europei a fost vandut in 71614 unitati, din care 347 pe piata locala.

Renault Megane

Hatchback-ul de familie al gamei de modele Renault s-a bucurat mereu de cifre bune la nivel de vanzari pentru fiecare generatie. Cea de-a IV-a generatie a avut cifre bune anul trecut pe continent - 65295 de unitati. 1765 au fost vandute pe piata din Romania. La inceputul acestui an, gama de modele noi Renault s-a imbogatit cu generatia a V-a pentru Megane. Construit pe revolutionara platforma CMF-EV, noul Renault Megane E-TECH 100% Electric vine cu un design total schimbat, care duce modelul de familie in gama masinilor full electric a producatorului francez. Liniile noului Megane, motorizarile si inovatiile tehnice sunt deja atuuri puterice pentru ca acest model sa devina foarte apreciat pe toate pietele auto.

Renault Arkana

Ineditul SUV coupe a debutat anul trecut si a atras multe priviri admirative. Dovada stau cifrele inregistrate in Europa - 41231 de unitati vandute. Varianta E-TECH hybrid a reprezentat mare parte din total, fapt ce a dus la plasarea Arkana pe primul loc in gama de modele Renault cu echipari hibride (56%).

Toate aceste modele se afla in promotiile Renault Rabla si Rabla Plus, la Serus Renault , cu preturi imbatabile, asa ca te asteptam sa te convingi de ce aceste modele Renault sunt in topul vanzarilor si al preferintelor clientilor.